ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Σημαντική αύξηση του τζίρου στο λιανικό εμπόριο το γ τρίμηνο

Μεγάλη άνοδο κατέγραψε ο τζίρος του λιανικού εμπορίου το γ’ τρίμηνο τόσο σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, όσο και από το προηγούμενο τρίμηνο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Ειδικότερα, στο σύνολο των επιχειρήσεων του τομέα λιανικού εμπορίου, ο κύκλος εργασιών το τρίτο τρίμηνο 2022 ανήλθε σε 16,73 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 12,5% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο 2021, όπου είχε διαμορφωθεί σε 14,88 δισ. ευρώ. Παράλληλα, σημείωσε αύξηση 8,6% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2022 που είχε διαμορφωθεί σε 15,41 δισ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ., οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το τρίτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 είναι:
• Λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα, αύξηση 53,3%.
• Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων σε υπαίθριους πάγκους και αγορές, αύξηση 43,7%.

Η δραστηριότητα που παρουσίασε μείωση στον κύκλο εργασιών το τρίτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 είναι:
• Λιανικό εμπόριο ιατρικών και ορθοπεδικών ειδών σε ειδικευμένα καταστήματα,  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: