Μουντιάλ 2022: Αποζημίωση των οικογενειών των μεταναστών εργατών που έχασαν τη ζωή τους ζήτησε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Μουντιάλ 2022: Αποζημίωση των οικογενειών των μεταναστών εργατών που έχασαν τη ζωή τους ζήτησε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο καλεί τη FIFA να βοηθήσει να αποζημιωθούν οι οικογένειες των μεταναστών εργατών που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τις προετοιμασίες για το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα (24/11) ψήφισμα το οποίο καλεί τη FIFA να βοηθήσει να αποζημιωθούν οι οικογένειες των μεταναστών εργατών που έχασαν τη ζωή τους, καθώς και των εργατών που υπέστησαν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για το Μουντιάλ 2022.

Ευρωβουλευτές κάλεσαν επίσης τις αρχές του Κατάρ να διεξαγάγουν πλήρη έρευνα για τις καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την περίοδο πριν από την έναρξη του Μουντιάλ.

Το ψήφισμα εξέφρασε επίσης λύπη για τις αναφορές σχετικά με καταπατήσεις δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Κατάρ και κάλεσε τη χώρα να αποποινικοποιήσει τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Μερικοί ευρωβουλευτές φορούσαν το περιβραχιόνιο “OneLove” το οποίο αρχηγοί επτά ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν έπειτα από πίεση της FIFA.

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit.gr

Τελευταία Επεξεργασία: