ΠΡΟΣΟΧΗ  ! ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ  ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ:  Κούρεμα έως 100% στην προσωπική διαφορά φέρνει η αύξηση 8% του 2023

Συντάξεις: Μεγάλο «κούρεμα» στην προσωπική διαφορά συντάξεων, που θα φτάσει ως και το 100%, φέρνει η αύξηση που θα πάρουν όλοι οι συνταξιούχοι τον Ιανουάριο του 2023 και προβλέπεται να διαμορφωθεί μεταξύ 7,8% και 8%.
Η αύξηση θα υπολογιστεί στο ποσό της ανταποδοτικής και εθνικής σύνταξης που λαμβάνουν μετά το νόμο 4387 (νόμος Κατρούγκαλου) όλοι οι συνταξιούχοι.

Οι παλαιοί συνταξιούχοι που έχουν και το συμπλήρωμα της προσωπικής διαφοράς θα έχουν αύξηση στην ανταποδοτική και την εθνική σύνταξη, και, αν η αύξηση ξεπερνά την προσωπική διαφορά, τότε θα βάλουν το περίσσευμα στην τσέπη.

Από τα 2,7 εκατ. συνταξιούχους που θα έχουν αυξήσεις, οι 930.000 έχουν προσωπική διαφορά. Από αυτούς πάνω από 130.000 θα τη μηδενίσουν από το 2023 παίρνοντας αύξηση στην τσέπη.

Οσο υψηλότερο βγει το τελικό ποσοστό της αύξησης τόσο περισσότερο «ροκανίζεται» η προσωπική διαφορά, μέχρι που μηδενίζεται, και ο συνταξιούχος παίρνει αύξηση στην τσέπη.

Στην κατηγορία των κερδισμένων με αυξήσεις στην τσέπη θα βρεθούν δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι,  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: