Μουντιάλ 2022: Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά του Κατάρ και της FIFA

Μουντιάλ 2022: Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά του Κατάρ και της FIFA

Με ψήφισμά του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φέρεται κατά του Κατάρ και της FIFA για το Μουντιάλ 2022, την κατάσταση με τους εργαζόμενους μετανάστες και την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν τη λύπη τους για τον θάνατο χιλιάδων μεταναστών εργαζομένων, κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα, οι οποίοι βοήθησαν το Κατάρ να προετοιμαστεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς και για όλους όσοι τραυματίστηκαν, ενώ ενέκρινε σήμερα ψήφισμα σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Οι “βολές” στη FIFA

Οι ευρωβουλευτές τόνισαν ότι το εμιράτο του Κόλπου κέρδισε το δικαίωμα «φιλοξενίας» του Μουντιάλ εν μέσω αξιόπιστων ισχυρισμών για δωροδοκία και διαφθορά, όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Περιγράφοντας τη διαφθορά εντός της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA) ως «ανεξέλεγκτη, συστημική και βαθιά ριζωμένη», εξέφρασαν επίσης τη λύπη τους για το γεγονός ότι η διαδικασία ανάθεσης του Μουντιάλ στο Κατάρ το 2010 δεν ήταν διαφανής και υπογράμμισαν πώς η FIFA έχει βλάψει σοβαρά την εικόνα και ακεραιότητα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit.gr

Τελευταία Επεξεργασία: