Διχασμένη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τα επιτόκια  Πτωτικά οι αποδόσεις των ομολόγων

Διχασμένη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τα επιτόκια – Πτωτικά οι αποδόσεις των ομολόγων

Διχασμένη εμφανίζεται η ΕΚΤ για την έκταση και την ταχύτητα με την οποία θα πρέπει να προχωρήσει στην αύξηση των επιτοκίων, γεγονός που δημιουργεί σύγχυση στην αγορά.

Από την μία πλευρά ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Philip Lane άφησε να εννοηθεί ότι οι φωνές που ζητούσαν αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75% το Δεκέμβριο έχουν ατονήσει. Από την άλλη πλευρά το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Isabel Schnabel σήμερα αντέκρουσε τις εκκλήσεις πολλών συναδέλφων της για μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ, λέγοντας ότι αυτό θα μπορούσε να παρεμποδίσει τις προσπάθειες μείωσης του πληθωρισμού.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Λονδίνο ανέφερε ότι νέα στοιχεία υποδηλώνουν ότι το περιθώριο για επιβράδυνση του ρυθμού προσαρμογών των επιτοκίων παραμένει περιορισμένο, παρόλο που πλησιάζουμε τις εκτιμήσεις για το «ουδέτερο» επιτόκιο»

H J.P. Morgan εκτιμά ότι το 2023 οι αποδόσεις των ομολόγων κατά μέσο όρο μπορεί να υποχωρήσουν έως και κατά 0,4% καθώς αναμένεται να βελτιωθεί η σχέση προσφοράς – ζήτησης για νέες εκδόσεις.

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit.gr

Τελευταία Επεξεργασία: