Black Friday: Ικανοποίηση για 6 στις 10 επιχειρήσεις από τις φετινές εκπτώσεις

Η Black Friday πέρασε και πλέον γίνεται η… αποτίμηση. Έρευνα της ΕΣΕΕ δείχνει ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις συμμετείχαν στις φετινές εκπτώσεις.

Και όχι μόνο συμμετείχαν περισσότερες επιχειρήσεις αλλά το 60% δηλώνουν και ικανοποιημένες από την κίνηση της αγοράς την Black Friday. Αυτό προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ.) της ΕΣΕΕ με θέμα: Εκτιμήσεις για τις επιδόσεις των μικρών επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου από την πρακτική της «Black Friday 2022».

Είναι αξιοσημείωτο ότι καταγράφεται ενίσχυση του φυσικού καταστήματος, καθώς φαίνεται ότι οι καταναλωτές παρουσιάζουν μια έντονη τάση επανασύνδεσής τους με τις φυσικές αγορές μετά τη πανδημία.

Όπως σημειώνεται στα συμπεράσματα της έρευνας «η αυξημένη επισκεψιμότητα της Black Friday αφήνει μια επίγευση ικανοποίησης στους εμπόρους αλλά και ανοικτές προκλήσεις για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ, για έβδομη χρονιά, διερεύνησε τη συμμετοχή των εμπορικών επιχειρήσεων στη «Black Friday» και αξιολόγησε τα κυριότερα χαρακτηριστικά της,

» Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit.gr