Τελεσίγραφο ΑΑΔΕ: Προθεσμία 10 ημερών έχουν οι επιχειρήσεις να συμμορφωθούν αλλιώς έρχονται πρόστιμα και λουκέτα για τις ταμειακές μηχανές

Προθεσμία 10 ημερών έχουν οι επιχειρήσεις εκείνες που ενώ όφειλαν να διαβιβάσουν στην φορολογική διοίκηση τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές, εντούτοις δεν συμμορφώθηκαν και πιάστηκαν στα δίχτυα της ΑΑΔΕ.

Η φορολογική διοίκηση δίνει μία ακόμη ευκαιρία, πιθανότατα και η τελευταία, στις επιχειρήσεις προκειμένου να συμμορφωθούν εντός 10 ημερών ενώ παράλληλα «τρέχει» διασταυρώσεις έτσι ώστε να διαπιστώσει εάν οι επιχειρήσεις που δεν έχουν στείλει να στοιχεία των αποδείξεων είναι εποχικές, κλειστές ή σε αδράνεια και δικαιολογημένα δεν διαβιβάζουν τις αποδείξεις που κόβουν από τις ταμειακές στην Εφορία.

Οι επιχειρήσεις που έλαβαν το νέο email εάν δεν θα συμμορφωθούν εντός 10 ημερών από την ημέρα που έλαβαν το τελεσίγραφο θα βρεθούν αντιμέτωπες με πρόστιμα χωρίς άλλη προειδοποίηση.

Όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αποστέλλουν τα στοιχεία των λιανικών τους πωλήσεων,

» Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit.gr