ΑΑΔΕ: Δύο νέοι τύποι Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού  Ποιους αφορά

Τις τεχνικές προδιαγραφές για δύο νέους τύπους Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (ΦΗΜ) καθορίζει απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) Γιώργου Πιτσιλή.

Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τον Φορολογικό Ηλεκτρονικό Μηχανισμό Άθροισης και Σήμανσης γενικού τύπου (ΦΗΜΑΣ), και τον ΦΗΜΑΣ Εστιατορίου.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Ο ΦΗΜΑΣ παρέχει στους χρήστες νέες δυνατότητες, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ακρίβεια των δεδομένων που διαβιβάζονται στην ΑΑΔΕ, διασυνδέεται με POS για να διαβιβάζει τις συναλλαγές πληρωμών με κάρτα, και αναβαθμίζεται χωρίς επιτόπια επίσκεψη τεχνικού.

2. Ο ΦΗΜΑΣ Εστιατορίου προορίζεται για επιχειρήσεις εστίασης που διαθέτουν τραπέζια. Έχει επιπλέον προδιαγραφές ασφαλείας και καταγράφει τη διαδικασία της συναλλαγής, από την έκδοση δελτίων παραγγελίας μέχρι την έκδοση της τελικής νόμιμης απόδειξης και την πληρωμή.

Στόχος της ΑΑΔΕ είναι το 2023 οι επιχειρήσεις να λειτουργούν με σύγχρονους ΦΗΜ που είναι κατάλληλοι για τις συναλλαγές λιανικής που πραγματοποιούν.

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit.gr

Τελευταία Επεξεργασία: