Πετρέλαιο θέρμανσης και καύσιμα κάνουν ποδαρικό με αυξήσεις – Βουτιά στην τιμή του φυσικού αερίου, υψηλές πτήσεις για το ρεύμα

Ποδαρικό με αυξήσεις στην αγορά των καυσίμων το 2023. Ήδη οι νέοι εκτελωνισμοί του πετρελαίου θέρμανσης έχουν αυξημένη τιμή κατά τουλάχιστον 14 λεπτά το λίτρο, ενώ αυξήσεις χαμηλότερες μεν, υπάρχουν και στα καύσιμα, σε βενζίνη και diesel κίνησης.

Στο αντίποδα των αυξήσεων που πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα, η τιμή του φυσικού αερίου έχει επιστρέψει σε επίπεδα προ του πολέμου στην Ουκρανία, κάτι που ωστόσο δεν ρίχνει τις τιμές στην χονδρική τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι στην Ευρώπη καταγράφονται ακόμη και αρνητικές τιμές.

Χθες οι αγορές ήταν κλειστές και δεν μπόρεσε να καταγραφεί η τάση για την πορεία της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, αν και όλα τα δεδομένα συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα η κίνηση θα είναι ανοδική. Αυτό οφείλεται αφενός στο ότι έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στην Κίνα πράγμα που αναμένεται να τονώσει την ζήτηση και αφετέρου εξαιτίας του ότι ο χειμώνας εφέτος στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά ήπιος πράγμα που σημαίνει ότι η πίεση λόγω των υψηλών τιμών στην ενέργεια (φυσικό αέριο και ρεύμα) δεν είναι τόσο μεγάλη.

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit.gr

Τελευταία Επεξεργασία: