Λευτέρης Αυγενάκης: Ποιες ομάδες δεν θα παίρνουν ποσοστό από το στοίχημα

Λευτέρης Αυγενάκης: Ποιες ομάδες δεν θα παίρνουν ποσοστό από το στοίχημα

Σημαντικές ειδήσεις προέκυψαν από τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με τους επικεφαλής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, αναφορικά με την κατανομή των χρημάτων που τους αντιστοιχούν από την φορολόγηση των κερδών από τα τυχερά παιχνίδια.

Η πρώτη είδηση αφορά την οριστικοποίηση του ποσού χρηματοδότησης για φέτος, το οποίο ανέρχεται για τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες στα 30,5 εκατ. ευρώ (αντίστοιχο θα είναι και το ποσό που θα διανεμηθεί στον ερασιτεχνιλό αθλητισμό).

Η δεύτερη και σημαντικότερη είδηση, αφορά τον αποκλεισμό από τη χρηματοδότηση όσων ΑΑΕ δεν έχουν εξασφαλίσει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το απαραίτητο πιστοποιητικό συμμετοχής στο αντίστοχο πρωτάθλημα, αλλά και όσως εμπλέκονται σε αναφορές προς την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, για πιθανή συμμετοχή τους σε χειραγωγημένους αγώνες.

Στην περίπτωση αυτή, η χρηματοδότηση των επαγγελματικών ομάδων αναστέλλεται μέχρι την έκδοση πορίσματος από την ΕΠΑΘΛΑ. Εφόσον η Εθνική Πλατφόρμα κρίνει ότι μία υπόθεση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης και αποστείλει το πόρισμα στις αρμόδιες αθλητικές αρχές,

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit.gr

Τελευταία Επεξεργασία: