Προσδοκίες της ExxonMobil για μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κρήτη – Ξεπερνά τα 280 δισ. κυβικά μέτρα

Πληθαίνουν οι ενδείξεις πως οι έρευνες της Exxon Mobil στην Κρήτη για φυσικό αέριο μπορεί να «χτυπήσουν» μεγάλο κοίτασμα! Ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός δεν αποκλείει να βρει 280 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Το ενδιαφέρον της Exxon Mobil για τις δύο περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης ενισχύει τις προσδοκίες για την ύπαρξη μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου. Κι αυτό επειδή η αμερικανική εταιρεία δεν επενδύει σε ανεξερεύνητες περιοχές, όπως η Κρήτη, εάν δεν έχει σοβαρές ενδείξεις για κοιτάσματα μεγέθους της τάξης των 280 δισ. κ.μ. αερίου.

Όπως μεταφέρουν στην εφημερίδα «Καθημερινή», τα στελέχη μάλιστα της Exxon τα οποία είναι επικεφαλής του ελληνικού project, έχουν εξειδίκευση σε έρευνες σε ανεξερεύνητες περιοχές και εμπειρία από γεωτρήσεις σε πάνω από πέντε περιοχές αυτής της κατηγορίας ανά τον κόσμο, γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερο κύρος στις εκτιμήσεις τους.

Φυσικό αέριο – ExxonMobil: Το ραντεβού με Σκρέκα στην Αθήνα 

Η ομάδα αυτών των στελεχών του αμερικανικού ενεργειακού κολοσσού επισκέφτηκε την Αθήνα στις 24 Ιανουαρίου και είχε συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας,

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit.gr

Τελευταία Επεξεργασία: