Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας θα παράσχει ρευστότητα στην Credit Suisse εφόσον τη χρειαστεί

Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας θα παράσχει ρευστότητα στην Credit Suisse «εφόσον τη χρειαστεί»

Θετικά φαίνεται να απαντάει η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας στην Credit Suisse, όσον αφορά το αίτημα της τράπεζας για βοήθεια, μετά την κατάρρευσή της, την Τετάρτη (15/3) όταν η μετοχή της έκανε «βουτιά» έως και 30%.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Credit Suisse ζήτησε βοήθεια από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, μετά το κραχ στις μετοχές, που παρέσυρε μέχρι και τις τράπεζες και τα νούμερα της Wall Street στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Έτσι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας απάντησε στην Credit Suisse ότι θα παράσχει ρευστότητα στην τράπεζα «εφόσον τη χρειαστεί». Υπενθυμίζεται ότι η Credit Suisse έκανε και αίτημα για βοήθεια στη Finma, τη ρυθμιστική Αρχή της Ελβετίας.

Όλα αυτά, ενώ ο πρόεδρος της Credit Suisse Group AG, Άξελ Λέμαν δήλωσε στο Συνέδριο του Χρηματοοικονομικού Τομέα στη Σαουδική Αραβία ότι «δεν αποτελεί θέμα» η κρατική βοήθεια και ότι δεν θα ήταν ακριβές να συγκριθούν τα τρέχοντα προβλήματά της με το κραχ των αμερικανικών περιφερειακών τραπεζών.

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit.gr

Τελευταία Επεξεργασία: