Στην Βουλή το νομοσχέδιο για παράταση του καλαθιού του νοικοκυριού έως τις 30 Ιουνίου – Τι προβλέπει για τη μείωση τιμών

Στην Βουλή το νομοσχέδιο για παράταση του «καλαθιού του νοικοκυριού» έως τις 30 Ιουνίου - Τι προβλέπει για τη μείωση τιμών

Σειρά ρυθμίσεων περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, στο οποίο προβλέπεται – μεταξύ αλλων – η παράταση του «καλαθιού του νοικοκυριού».

Συγκεκριμένα, το «καλάθι του νοικοκυριού» θα συνεχίσει να εφαρμόζεται μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Με τις διατάξεις αυτές μεταξύ άλλων τροποποιούνται οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων κατά την ανακοίνωση περί μειώσεων τιμών.

Όπως αναφέρει το νομοσχέδιο, «σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. Ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος των τριάντα ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. Όταν το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά για λιγότερο από τριάντα ημέρες, ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά.

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit.gr

Τελευταία Επεξεργασία: