Τραπεζίτες: Θωρακισμένες οι ελληνικές τράπεζες  Καμπανάκι για αύξηση επιτοκίων και κόκκινα δάνεια

Oι ελληνικές τράπεζες είναι ανθεκτικές και θωρακισμένες, ωστόσο το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων το οποίο είναι πιθανόν να επιδεινωθεί εξαιτίας της αύξησης των επιτοκίων, θα απαιτήσει τουλάχιστον μία πενταετία ακόμη προκειμένου να διευθετηθεί οριστικά.

Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα των τραπεζιτών που συμμετείχαν σε πάνελ του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Ο Μartin Bijsterbosch επικεφαλής της ομάδας της ΕΚΤ για την Ελλάδα, αναγνώρισε ότι οι τράπεζες σήμερα δέχονται πιέσεις εξαιτίας της αναταραχής στις ΗΠΑ και στην Ελβετία με την Credit Suisse. Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παρόλο που υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του είναι σε πολύ καλή κατάσταση, και δεν υπάρχει ανησυχία. Συμπλήρωσε δε ότι η ΕΚΤ διαθέτει τα αναγκαία εργαλεία προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα ρευστότητας.

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία υπογράμμισε ότι διαθέτει δυνατά σημεία, υπογραμμίζοντας παράλληλα σημαντική μείωση των κόκκινων δανείων κάτω από 10%, ωστόσο απαιτείται περαιτέρω μείωση τους.

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit.gr

Τελευταία Επεξεργασία: