Σταϊκούρας σε τράπεζες: Περαιτέρω στήριξη στους δανειολήπτες λόγω των αυξήσεων στα επιτόκια

Μήνυμα για περαιτέρω στήριξη των τραπεζών και των διαχειριστών δανείων στους δανειολήπτες που πιέζονται από τις αυξήσεις των επιτοκίων στα δάνεια, έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, από το βήμα του συνεδρίου Star forum στη Λαμία.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προέτρεψε να βρουν λύσεις για την περαιτέρω προστασία των ευάλωτων και άλλων ομάδων δανειοληπτών. Διευκρίνισε, βέβαια, πως δεν μπορούν να ενισχυθούν όλοι οι οφειλέτες καθώς είναι απαγορευτικό από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, «είναι ευθύνη των διαχειριστών των δανείων να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και να δώσουν λύσεις». Μάλιστα, όπως επισήμανε, το σχέδιο για επιδότηση 50% της αύξησης των δανειακών επιτοκίων δεν έχει στεφθεί με επιτυχία, καθώς δεν υπήρξε η προσδοκώμενη ανταπόκριση.

Αποκάλυψε ακόμη και συνομιλίες που είχε με το τραπεζικό σύστημα, αλλά και τους ενδιάμεσους διαχειριστές, από τους οποίους ζήτησε δημόσια πλέον «να επαναξιολογήσουν τις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν καταλήξει οι πολίτες»,

» Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit.gr