ΑΑΔΕ για διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS: Στριμώχνει τη φοροδιαφυγή

Η διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS, αποτελεί, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, σημαντική καινοτομία στην προσπάθεια για αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης. 

Σύμφωνα με την ΑΔΑΕ, η ψηφιακή διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ενισχύει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών, με γνώμονα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, και ο διευθύνων σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας, Σταύρος Ασθενίδης.

Θέμα της συνέντευξης ήταν η «Διασύνδεση των Ταμειακών Μηχανών με τα POS – Νέοι Φορολογικοί Ηλεκτρονικοί Μηχανισμοί», όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα στάδια και τα επόμενα βήματα για την εγκατάσταση σύγχρονων Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) ανάλογων των απαιτήσεων της αγοράς και των προκλήσεων της μάχης κατά της φοροδιαφυγής.

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit.gr

Τελευταία Επεξεργασία: