Αιτήσεις για επιδοτήσεις για έξυπνες πολυκατοικίες – Τι προβλέπει το πρόγραμμα Smart Readiness

Στην προαναγγελία του προγράμματος «Smart Readiness» προχώρησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «από τις αρχές Ιουνίου οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση για επιδότηση προκειμένου η πολυκατοικία τους να γίνει “έξυπνη”».

Όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, το πρόγραμμα «Smart Readiness», θα αναβαθμίσει τηλεπικοινωνιακά, περιβαλλοντικά -και όχι μόνο- τη χώρα μας, από το οποίο θα μπορούν να ωφεληθούν εκατομμύρια πολίτες. Πρόκειται για επιδότηση για την αναβάθμιση υφιστάμενων πολυκατοικιών οι οποίες δεν διαθέτουν εντός του κτιρίου καλωδίωση οπτικής ίνας».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι «οι πολίτες θα μπορούν από τις αρχές Ιουνίου να κάνουν αίτηση για επιδότηση προκειμένου η πολυκατοικία τους να γίνει “έξυπνη”».

Όπως υπογράμμισε, «με την εγκατάσταση που εμείς επιδοτούμε μέσω του προγράμματος, κάθε κτίριο θα μπορεί να προετοιμαστεί για μελλοντική εγκατάσταση έξυπνων μετρητών δικτύων κοινής ωφέλειας,

» Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit.gr