Ψήφο εμπιστοσύνης δίνουν στις ελληνικές τράπεζες ξένοι επενδυτικοί οίκοι και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Μεγάλοι ξένοι επενδυτικοί οίκοι, αλλά και διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στις ελληνικές τράπεζες και λένε ότι είναι θωρακισμένες και αντέχουν τους κλυδωνισμούς από την κρίση που ξέσπασε στον χώρο.

Άθικτες παραμένουν οι προοπτικές των θεμελιωδών μεγεθών των ελληνικών τραπεζών, όπως επισημαίνoυν μεγάλοι ξένοι επενδυτικοί οίκοι και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Οι τριγμοί που προκλήθηκαν παγκοσμίως στον εν λόγω κλάδο από τις αρχές Μαρτίου έχουν δοκιμάσει την ανθεκτικότητα των ελληνικών τραπεζών, περισσότερο από την οπτική του κλίματος παρά από αυτή των θεμελιωδών μεγεθών, λένε οι ξένοι.

Ωστόσο αυτοί οι τριγμοί οδήγησαν σε ένα sell off που ξεπέρασε το 20% γύρω από τις ελληνικές τράπεζες τον Μάρτιο. Με τις αγορές πλέον πιο ήρεμες και την εμπιστοσύνη στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα να έχει σταδιακά αποκατασταθεί, η ορατότητα στο σκέλος της κερδοφορίας έχει βελτιωθεί εκ νέου, κάτι που αποτυπώθηκε και στην σημαντική ανάκαμψη του τραπεζικού δείκτη από τον «πυθμένα» που κατέγραψε το Μάρτιο.

» Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit.gr