Ριζική αναδιάρθρωση των ηλεκτρονικών ελεγκτικών μηχανισμών της ΑΑΔΕ – Τι αλλάζει και πότε

Ριζική αναδιάρθρωση των ηλεκτρονικών ελεγκτικών μηχανισμών της ΑΑΔΕ - Τι αλλάζει και πότε

Ριζικό «λίφτινγκ» στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ, δια χειρός του Ταμείου Ανάκαμψης και στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και την διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Μετά από τα 27 χρόνια, η ΑΑΔΕ προχωρά σταδιακά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της με αντικατάσταση των Τaxis, Τaxisnet και Εlenxis.

Έτσι λοιπόν με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη το έργο Ένταξης το έργο «Ανάπτυξη νέου ενοποιημένου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Φορολογίας της ΑΑΔΕ (TAXIS – TAXISNET- ELENXIS)» εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Βασική επιδίωξη του έργου είναι η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, καθώς επίσης και η ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει η ΑΑΔΕ προς τους φορολογούμενους.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η ενσωμάτωση και αξιοποίηση υφιστάμενων εφαρμογών και υπηρεσιών, όπως είναι το EISPRAXIS, myDATA, myPROPERTY, μητρώο πλοίων, κ.λπ. ενώ το νέο σύστημα θα πρέπει να αξιοποιεί και να διαλειτουργεί με τα τρέχοντα συστήματα της ΑΑΔΕ,

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit.gr

Τελευταία Επεξεργασία: