Κλείσιμο με πτώση 1,12% στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατέγραψαν πτώση, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση μέρους των υψηλών βραχυχρονίων κερδών. 

Η αγορά υποχώρησε μετά από την άνοδο των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει μεγάλα κέρδη 6,65%, σημειώνοντας νέα υψηλά εννέα ετών.

Πτωτικά κινούνται και οι διεθνείς αγορές, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τον κίνδυνο ενός ατυχήματος με το χρέος των ΗΠΑ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.191,83 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,12%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.190,73 μονάδες (-1,21%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 146,59 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 37.954.389 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,54%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,66%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Quest Συμμετοχών (+9,27%),

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit.gr

Τελευταία Επεξεργασία: