Ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες για συμμετοχή στην αναβίωση των ρυθμίσεων που χάθηκαν στην πανδημία  Μόλις 13.773 αιτήσεις

επιστροφή φόρου

Χαμηλότερη των προσδοκιών είναι η ανταπόκριση των οφειλετών της Εφορίας στις ρυθμίσεις χρεών, «καίγοντας» ουσιαστικά την επιχειρηματολογία κάποιων για πιο τολμηρή ρύθμιση στην οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν πολλοί περισσότεροι.

Ο ρυθμός της ανταπόκρισης των οφειλετών της Εφορίας είναι πολύ κατώτερος των περιστάσεων και ίσως το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να είναι ενθαρρυντικό, είναι ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για την ένταξη στην αναβίωση των παλαιών ρυθμίσεων χρεών, αφού η σχετική προθεσμία εκπνέει σε δύο μήνες περίπου.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι χθες μόλις 13.773 φορολογούμενοι είχαν υποβάλλει αίτηση για να επανενταχθούν στις παλαιές ρυθμίσεις των 72 και 120 δόσεων και να ρυθμίσουν σε 36 ή 72 δόσεις τα χρέη που δημιούργησαν μετά το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά στην αναβίωση των ρυθμίσεων των 36-72 δόσεων (χρέη πανδημίας) και 120 δόσεων από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει ότι 8.595 φορολογούμενοι υπέβαλαν αίτηση και ξεκίνησαν να πληρώνουν τις δόσεις προς την Εφορία με το ρυθμιζόμενο ποσό να φθάνει τα 130 εκατ.

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit.gr

Τελευταία Επεξεργασία: