Έρχεται η αυτόματη συμπλήρωση Ε9 – Τι αλλάζει με τις μεταβιβάσεις ακινήτων

Λιγότερη ταλαιπωρία περιμένει από σήμερα τους φορολογούμενους που θέλουν να μεταβιβάσουν ακίνητα, μέσα από τα νέα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ, ενώ ταυτόχρονα θέμα χρόνου φαίνεται να είναι η αυτόματη συμπλήρωση του Ε9 που θα απαλλάξει τους φορολογούμενο από μία χρονοβόρα διαδικασία κάθε φορά που αλλάζει η εικόνα της ακίνητης περιουσίας τους.

Βασική προτεραιότητα της ΑΑΔΕ μέσω της αυτόματης συμπλήρωσης Ε9, είναι να διευκολυνθούν οι πολίτες οι οποίοι πωλούν, αγοράζουν ή μεταβιβάζουν ακίνητα με γονική παροχή ή δωρεά, μέσα από μία σειρά παρεμβάσεις που έχει θέσει σε τροχιά εφαρμογής.

Το νέο πλαίσιο που έχει περιορίσει τη γραφειοκρατία περιλαμβάνει:

1. Νέο πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ: Από σήμερα Πέμπτη (1/6) θα εκδίδεται μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myAADE.gov.gr), στο σύστημα Περιουσιολογίου (Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ). Το νέο πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ το οποίο είναι απαραίτητο για κάθε μεταβίβαση ακινήτου θα διευκολύνει τους πολίτες που προχωρούν στην πώληση κάποιου ακινήτου καθώς σε αυτό βεβαιώνεται μόνο ότι το συγκεκριμένο ακίνητο περιλαμβάνεται στη δήλωση ΕΝΦΙΑ (Ε9) και δεν απαιτείται για την έκδοσή του ο αιτών να έχει καταβάλει ή να έχει νόμιμα απαλλαγεί από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΝΦΙΑ.

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit.gr

Τελευταία Επεξεργασία: