Μητροπολίτης Νεκτάριος: Πριν από 20 χρόνια ήρθα στην Κέρκυρα ως ένας ξένος αλλά όχι σε ξένες καρδιές

Αρχιερατική Θεία λειτουργία τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου 2022 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Στην θεία λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, ενώ συμμετείχαν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως. Στην θεία λειτουργία παραβρέθηκαν μοναστικές αδελφότητες, κλήρος και λαός, που ήρθαν για να ευχηθούν στον κ. Νεκτάριο για την σημαδιακή αυτή επέτειο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Διευθυντής προσωπικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. Χερουβείμ Βελέτζας, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, ο οποίος έκανε μία αναδρομή στην ημέρα της ενθρόνισης στου Μητροπολίτη Κερκύρας, στην εκπλήρωση των προσδοκιών κλήρου και λαού, στα έργα που συντελέστηκαν αυτή την 20ετία, κυρίως όμως στην πνευματική αναγέννηση κλήρου και λαού. Αναφέρθηκε στον αποστολικό λόγο ότι η αποστολή του επισκόπου είναι να αγωνίζεται για τον αγιασμό των αδελφών του,

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: