Περιστέρι: Αποκαλυπτήρια προτομής Μακαριστού Χρυσοστόμου (Ζαφείρη)

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής /Θεολόγος – Δημοσιογράφος

Ι.Μ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Τιμητική ημι- ημερίδα συλλογικής μαρτυρία προς τιμή του Μακαριστού Μητροπολίτου Περιστερίου διοργάνωσε χθες η Μητρόπολη Περιστερίου τιμώντας ιδιαίτερα ο Μητροπολίτης Γρηγόριος τον προκάτοχο του.

Αρχικά ο Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος στον χαιρετισμό που απηύθυνε ευχαρίστησε τους ομιλητές για την συμμετοχή τους στην πνευματική αυτή ημερίδα και αναφέρθηκε για τον μακαριστό προκάτοχο του.

Χαιρετισμούς μετέφεραν ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος και ο εκρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος.

Η ημι-ημερίδα είχε προβολή φωτογραφιών του Μακαριστού και μια ταινία με τίτλο «Η σιωπηλή σχολη» με αποσπάσματα από την ζωή του στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Ομιλητές ήταν η αδερφή του Μακαριστού κ. Ανδριανή Ζαφείρη με θέμα: «Οδοιπορικό ζωής του μακαριστού Χρυσοστόμου από την Μεγαλόχαρη στο Περιστέρι». Ο καθηγητής Μιχάηλ Τρίτος με θέμα : «Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος ο Χαλκίτης,

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: