Ο Ηλείας Αθανάσιος ζητά την ανέγερση νέου Ναού του Αγίου Χαραλάμπους

Ηλείας Αθανάσιος: Στις χρόνιες προσπάθειες και τα εμπόδια της γραφειοκρατίας για την ανέγερση ενός μεγαλοπρεπούς Ναού, όπως αρμόζει στον πολιούχο του Πύργου, τον Άγιο Χαράλαμπο, αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος με αφορμή την πρόσφατη πανήγυρη του Αγίου αλλά και δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων, πως ο πολιούχος του Πύργου Άγιος Χαράλαμπος είναι πιθανόν ο μοναδικός πολιούχος πόλης σε όλη την Ελλάδα που δεν έχει τον δικό του Μεγαλοπρεπή Ναό. Και καθώς ο Άγιος Χαράλαμπος έχει ένα εκκλησάκι που με προσπάθεια χωρά πενήντα (50) πιστούς, όπως ανέφεραν, κατά τον εορτασμό του χρόνια τώρα γίνεται η μεταφορά της θαυματουργής εικόνας του Αγίου από τον μικρό Ναό του στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής για την εορτή του και στην συνέχεια η επιστροφή στο εκκλησάκι του.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρει σε επιστολή του όλες τις προσπάθειες που έγιναν από τους προκατόχους του για την ανεύρεση οικοπέδου και τις περαιτέρω ενέργειες στις αρμόδιες Υπηρεσίες και Υπουργεία,

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: