ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Τελέστηκε το μνημόσυνο του Μητροπολίτου πρ. Βελγίου Παντελεήμονος

Ι.Μ. ΒΕΛΓΙΟΥ: Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Βελγίου κυρού Παντελεήμονος τελέστηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 στις ελληνορθόδοξες ενορίες των τριών χωρών της Μπενελούξ.

Στις Βρυξέλλες, με επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων τον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, τελέστηκε τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου, με συλλειτουργούς τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους κ. Δοσίθεο (Πατριαρχείο Γεωργίας) και Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, κληρικούς άλλων ορθοδόξων παρουσιών, καθώς και τους ιερείς και διακόνους των ορθοδόξων ενοριών της πρωτεύουσας. Το αναλόγιο διακόνησε ο ”Ψαλτικός Χορός”, η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως.

Το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου ακολούθησαν ομιλίες για τον μακαριστό Μητροπολίτη Παντελεήμονα και δεξίωση.

Τον λόγο πρώτος έλαβε ο επί πολλά έτη στενός συνεργάτης του μακαριστού, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Βελγίου κ. Σταύρος Τριαφύλλου.

Ο π.

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: