Λαμπρή η εορτή του Αγίου Γεωργίου στο Β Κοιμητήριο Πύργου

Ι.Μ. ΗΛΕΙΑΣ: Οι Εορτές των αγίων μας αποτελούν ευκαιρίες για εντρύφηση στη θαυμαστή και αγιασμένη ζωή τους και αφορμές αποφάσεων στην καθημερινή μας ζωή.

Ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος, προτίμησε το μαρτυρικό θάνατο έναντι της πρόσκαιρης ζωής, διότι προγευόταν την χαρά της Αναστάσεως! Υπέμεινε καρτερικά τα μαρτύρια του τροχού, του λογχισμού, των θανάσιμων φαρμάκων, του ασβέστη, του ξυλοδαρμού, της φυλακής αλλά και κάθε άλλη στέρηση και κακουχία αντί των τιμών και της εγκόσμιας δόξας, διότι η καρδιά του, καταυγάζοταν μόνον από το Ανέσπερο Φως της Λαμπρής!

Ο Γεώργιος δεν είδε τον Χριστό, δεν έζησε κοντά Του, αλλά παρέλαβε την πίστη της πρώτης Εκκλησίας, την πίστη των Αποστόλων, που ήδη είχαν χύσει το αίμα τους, κηρύσσοντας την Ανάσταση του Χριστού. Κι έτσι κράτησε μέσα του αυτό που κάθε άνθρωπος, με καθαρή καρδιά, βιώνει για τον Χριστό, ότι είναι ο Αναστημένος Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου. Με το μαρτύριό Του έγινε Μάρτυρας της Αναστάσεως του Κυρίου και επιλέγει να θυσιάσει την ζωή Του,

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: