Εορτάστηκε η Οσία Ματρώνα στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων στη Βεργίνα

Βεργίνα: Τη Δευτέρα 1 Μαΐου ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων Βεργίνης…

επί τη εορτή της Οσίας Ματρώνης εκ Ρωσίας, της οποίας η μνήμη τιμάται ιδιαιτέρως στην Ιερά Μονή καθώς θησαυρίζεται τεμάχιο του Ιερού της Λειψάνου.

ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων στην ομιλία του ευχήθηκε στον εορτάζοντα Αρχιμ. Ιερεμία Γεωργαλή, Αρχιερατικό Επίτροπο Βεργίνης και στην αδελφή Ματρώνα, που άγουν τα ονομαστήρια τους, αναφέροντας μεταξύ άλλων : χθες η Αγία μας Εκκλησία εόρ­τασε τις Μυροφόρες γυναίκες, τις ευγενείς εκείνες υπάρξεις, που αφι­έ­ρωσαν τη ζωή τους στον Χρι­στό και τον ακολούθησαν με πίστη και αφοσίωση όχι μόνο στη Γαλι­λαία, εκεί όπου θαυματουργούσε, αλλά και στον Γολγοθά, την ώρα της σταυρικής θυσίας και του θα­νά­­του του, και ακόμη μέχρι τον κήπο, όπου ενεταφίασε το άχραντο σώμα του ο Ιωσήφ ο από Αριμα­θαίας, για να του προσφέρουν «εις αγάπης αντέ­κτισιν» τα μύρα της αφοσιώ­σεώς τους.

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: