Α21, ΚΕΑ Απριλίου, Δώρο Πάσχα, Συντάξεις Μαΐου: Πότε καταβάλλονται

: Νωρίτερα λόγω εορτών του Πάσχα θα πληρωθούν επιδόματα από ΟΠΕΚΑ (opeka.gr), ΟΑΕΔ (oaed.gr) και Υπ. Εργασίας.

Το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε οι συντάξεις να καταβληθούν νωρίτερα δεδομένου ότι φέτος το Πάσχα πέφτει 28 Απριλίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις συντάξεις τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019.

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019.

για ανέργους

Νωρίτερα θα προχωρήσει στην καταβολή του δώρου Πάσχα στους ανέργους και στην προπληρωμή των επιδομάτων, ο ΟΑΕΔ (oaed.gr).

Συγκεκριμένα λόγω των εορτών που Πάσχα 2019 ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει στην καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019.

Ειδικότερα εκείνη την ημέρα θα καταβληθούν το δώρο του Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής μητρότητας. Επίσης την ίδια μέρα θα γίνει η προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας, των επιδομάτων για τους μακροχρόνια άνεργους και των βοηθημάτων ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Σύμφωνα με email του (opeka.gr) προς τους δικαιούχους σχετικά με οφειλές θα γίνει ενδιάμεση πληρωμή εντός του Απριλίου για τις περιπτώσεις διπλοκράτησης των χρεών. Αναλυτικά το email αναφέρει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι η νέα πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία αναπτύχθηκε από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε., λειτουργεί εκτός περιβάλλοντος taxis και βασίζεται σε αυτοματοποιημένες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, μέσω των διαθέσιμων ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων. Κατόπιν ενημέρωσης που λάβαμε από την Κεντρική Υπηρεσία, σας πληροφορούμε ότι παρατηρήθηκε αστοχία στην πληρωμή και σε κάποιες περιπτώσεις παρακρατήθηκαν χρέη παλαιότερων ετών που είχαν παρακρατηθεί σε προηγούμενη πληρωμή. Όπως μας ενημέρωσαν, θα τακτοποιηθεί το θέμα από την ΗΔΙΚΑ και θα γίνει ενδιάμεση πληρωμή εντός του Απριλίου για τις περιπτώσεις διπλοκράτησης των χρεών».

Και το ΚΕΑ θα πληρωθεί νωρίτερα. Συγκεκριμένα, αναμένεται να δοθεί μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη

Τελευταία Επεξεργασία: