Αδ. Γεωργιάδης: Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είμαστε η πρώτη χώρα στην ευρωπαϊκή συμβολή στη διαχείριση των αποβλήτων

Γεωργιάδης: «Για την κυβέρνησή μας η βιώσιμη ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος και η πράσινη ατζέντα είναι προτεραιότητες και νομίζω ότι το έχουμε αποδείξει τα τελευταία 3,5 χρόνια της κυβέρνησης» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στο «Sixth Sustainability Summit for South-East Europe & the Mediterranean», του Εconomist.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η χώρα μας συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της χρηματοδότησης 2021-2027 «και έχουμε χρησιμοποιήσει πολλά από αυτά τα ευρωπαϊκά κονδύλια σε περιοχές, έτσι ώστε να αναπτύξουμε τα έργα ανακύκλωσης και να μειώσουμε το πλαστικό με πιο αποτελεσματικό και πιο φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον».

Σχετικά με τη μείωση της χρήσης πλαστικού, υπογράμμισε ότι έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. «Δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε, αλλά η πρόοδος είναι εμφανής σε όποιον θέλει να τη δει και είμαστε εδώ να βοηθήσουμε ως κυβέρνηση να επιταχύνουμε όλοι μαζί την πρόοδο και την απορρόφηση των κονδυλίων για να έχουμε βιώσιμη ανάπτυξη» όπως είπε ο ίδιος. » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr