ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Η πρώτη επίσημη υποδοχή της Αγ. Κάρας του Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτη έγινε στο Βατοπαίδι!

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ-ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ-Ο γέροντας της αδελφότητας του Κελλιού του Οσίου Εφραίμ του Σύρου από τα ασκητικά Κατουνάκια του Αγίου Ορους, Αρχιμαδρίτης Ιωσήφ, μετέφερε σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι την Αγία Κάρα του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου όπου έγινε επίσημη υποδοχή από τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ και τους 120 μοναχούς της αδελφότητας του. 

Να σημειώσουμε ότι, σήμερα άγει τα ονομαστήρια του ο γέροντας Εφραίμ και με αφορμή την έλευση της Τιμίας Κάρας του Νέου Αγιορείτη Αγίου στο Βατοπαιδι εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές .
Ο Βατοπαιδινός Καθηγούμενος ευχαρίστησε θερμά τον γέροντα Ιωσήφ και εκείνος με τη σειρά του επισήμανε την στενή πνευματική σχέση που είχε ο ΟΣΙΟΣ Εφραίμ με τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ που τον γνώριζε και ως «Βασιλάκη» από την κοσμική ζωή του και του είχε πει ότι θα γίνει μοναχός . Έκτοτε, διατηρούσαν πνευματική επικοινωνία και ο ΟΣΙΟΣ Εφραιμ αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πνευματικούς καθοδηγητές του Βατοπαιδινού Καθηγουμένου .

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: