Αισιοδοξία των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης για την επενδυτική βαθμίδα

Αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας εμφανίστηκαν εκπρόσωποι οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης σε συνέδριο για την οικονομία και την επενδυτική βαθμίδα.
Ο Αλεξ Μουσκατέλι, διευθυντής του Fitch, o οποίος αναβάθμισε τον Ιανουάριο την Ελλάδα ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, (στο BB+) σημείωσε ότι αυτό συνέβη λόγω της βελτίωσης των δημόσιων οικονομικών, της ισχυρής ονομαστικής αύξησης του ΑΕΠ και της βελτίωσης του τραπεζικού συστήματος.

Περιμένουμε και άλλες βελτιώσεις, είπε, προσθέτοντας ότι μπορεί να υπάρξει και άλλη αναβάθμιση. Βλέπουμε θετικά αποτελέσματα που συμβάλουν στην αναβάθμιση, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παίρνει μέτρα που θα βελτιώνουν την οικονομία.

Για το δημόσιο χρέος είπε ότι μειώθηκε, αλλά σημείωσε ότι ο κύριος μοχλός για τη μελλοντική πτώση του πρέπει να είναι το πρωτογενές ισοζύγιο.

Πολύ σημαντικό για την αναβάθμιση της χώρας, είπε, πως είναι ότι η αύξηση του ΑΕΠ συνεχίζεται. Είδαμε, είπε,  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: