Αμείωτη η μεγάλη ροή προσκυνητών στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο

Ι.Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ: Εικοσιτέσσερις ώρες μετά τον πανηγυρικό εορτασμό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο ομώνυμο Ι. Προσκύνημα, στο Ν. Προκόπιο Ευβοίας, η ροή των εκ των της οικουμένης περάτων προσκυνητών συνεχίζεται συγκινητικά αμείωτη.

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό του Οσίου Ιωάννου.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν οι Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Αιμιλιανός Χρήστου-Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου-Εφημέριος του Ενοριακού Ι. Ναού Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, οι Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Μάρκου-Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως και Πρωθιερέας του Ι. Προσκυνήματος, Δημήτριος Πατεράκης-Εφημέριος του Ενοριακού Ι. Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ν. Προκοπίου και οι Διακ. Σταύρος Καλαφάτης και Χρήστος Ραμαντανάκης.

Κηρύσσοντας τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στο εορτολογικό ορόσημο μεταξύ Αναστάσεως και Πεντηκοστής, δηλαδή την ημέρα μνήμης των 318 θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ.,

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: