Αντιδράσεις νομικών για τις αναβολές στο ΣτΕ 73 αναβολές μέχρι σήμερα σε μια υπόθεση

ΣτΕ: Στο Συμβούλιου της Επικρατείας ο αριθμός των οίκοθεν αναβολών που δίνεται από τους συμβούλους Επικρατείας καθημερινά αυξάνει προκαλώντας τη δυσαρέσκεια των νομικών, δικηγόρων και πολιτών.

Οι οίκοθεν αναβολές, δηλαδή οι αναβολές που δίδονται από τον εκάστοτε δικαστή (σύμβουλο Επικρατείας) που χειρίζεται υποθέσεις και όχι επειδή το έχουν ζητήσει οι δικηγόροι των διαδίκων, έχει φτάσει στο σημείο σε μια υπόθεση να έχουν δοθεί, μέχρι τώρα, 73 αναβολές σε βάθος χρόνου 15 ετών. Και εάν υπολογιστεί και ο χρόνος που έχει προηγηθεί στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία, τότε τα 15 χρόνια γίνονται αυτομάτως, τουλάχιστον 22 έτη και είναι άγνωστο πότε θα εκδοθεί μια αμετάκλητη απόφαση. Ο μεγάλος αριθμός των αναβολών δίνεται από τους επονομαζόμενους «νωχελικούς» δικαστές.

Ειδικότερα, ένας σύμβουλος Επικρατείας έχει φτάσει στο σημείο οι υποθέσεις που είχε «παγωμένες» εδώ και δεκαετίες να μεταχρεώνονται σε άλλη συνάδελφό του, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα δικαστούν και θα εκδοθούν αποφάσεις. » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr