Ασ. Γκάγκα: Στόχος μας να έχουν επιλογές οι γιατροί και οι ασθενείς

Γκάγκα: Η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σε γιατρούς του ΕΣΥ να παρέχουν υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα, βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης ημέρας επεξεργασίας του νομοσχεδίου με τίτλο «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του ΕΣΥ» από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Στόχος του ΕΣΥ δεν είναι η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών. Στόχος του ΕΣΥ είναι οι ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλους τους ασθενείς, και να έχουμε νοσοκομεία με γιατρούς που είναι ευχαριστημένοι από τον τρόπο που δουλεύουν και από το πως δουλεύουν» είπε η παριστάμενη αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ασημίνα Γκάγκα.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης επί του επίμαχου άρθρου 10 του νομοσχεδίου, η κα Γκάγκα είπε ότι ήδη υπάρχει σημαντικός τομέας ιδιωτικής υγείας, ενώ στο ΕΣΥ, ήδη λειτουργούν απογευματινά ιατρεία, στα οποία πληρώνουν οι ασθενείς, «και πάρα πολλοί ασθενείς επιλέγουν να το κάνουν αυτό. Κάποιος λόγος υπάρχει. Όχι γιατί δεν έχουμε πρωινό ιατρείο».  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: