Αυτογνωσία – Θεσσαλονίκη: Συμβουλευτική υποστήριξη για εξαρτημένους

: Το θεραπευτικό κέντρο εξαρτημένων ατόμων Αυτογνωσία παρέχει υποστήριξη και πρακτική βοήθεια σε εξαρτημένα άτομα. Δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2008 από τον Κώστα Λαχανά και την Εύα Καρανάσιου, δύο ανθρώπους που στο παρελθόν πάλεψαν με την εξάρτηση και βγήκαν νικητές.

Είναι ένα από τα πρώτα ιδιωτικά κέντρα θεραπευτικής διαδικασίας και συμβουλευτικής υποστήριξης που λειτούργησαν στη Θεσσαλονίκη. Ήδη από την ίδρυσή του κατάφερε να προσφέρει αποτελεσματική βοήθεια σε εκατοντάδες ανθρώπους χάρη στην αφοσίωση των δύο δημιουργών του, τον επαγγελματισμό του προσωπικού του και την αυστηρή τήρηση των θεραπευτικών standards του, εφάμιλλων με αυτά του εξωτερικού.

Η απαλλαγή από τις ναρκωτικές ουσίες, τον αλκοολισμό και τα τυχερά παιχνίδια (τζόγος) είναι η στόχευση του εξειδικευμένου team που κρύβεται πίσω από το εγχείρημα.

Η φιλοσοφία της θεραπείας και οι εγκαταστάσεις μας
Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι η επικοινωνία του ενδιαφερόμενου ή των κοντινών του ανθρώπων με το κέντρο. Για να ξεκινήσει κάποιος θεραπεία πρέπει πρώτα να έχει δει κατάματα το πρόβλημα και να είναι πλήρως συνειδητοποιημένος. Μόνο με αυτόν τον τρόπο η θεραπεία μπορεί να είναι επιτυχής και πλήρης.

Τις περισσότερες φορές αυτό δεν συμβαίνει χωρίς κόπο και καθοδήγηση από το περιβάλλον του. Αν χρειάζεστε βοήθεια, απομακρυσμένη ή δια ζώσης, για να να πείσετε κάποιον να αποδεχτεί την κατάστασή του, το θεραπευτικό κέντρο εξαρτημένων ατόμων Αυτογνωσία και το προσωπικό του μπορεί να σας την παράσχει. Χάρη σε εμάς θα βρείτε τον κατάλληλο τρόπο για να μιλήσετε στον άνθρωπό σας και να τον πείσετε να κάνει αυτό το μεγάλο δώρο στον εαυτό του.

H θεραπεία καθαυτή βασίζεται στα παρακάτω βήματα. Περιλαμβάνει:

ατομική-εξατομικευμένη φροντίδα και θεραπεία
ομαδική θεραπεία μέσα από δοκιμασμένες μεθόδους. Συνεργασία με άλλες τέτοιες ομάδες και εκτός κέντρου
βιωματική υποστήριξη
εναλλακτικές ομάδες ψυχοδράματος
ταχύρρυθμα προγράμματα επανένταξης μετά από υποτροπή
συνεδρίες με ψυχίατρο σε εβδομαδιαία βάση
ιατρική φροντίδα, εφόσον χρειαστεί
νομικές και/ή λογιστικές συμβουλές

Οι εγκαταστάσεις μας
Ταυτόχρονα, η Αυτογνωσία δουλεύει και από «μέσα προς τα έξω», παρέχοντας δωρεάν εβδομαδιαία στήριξη στην οικογένεια του εξαρτημένου με εχεμύθεια και υπευθυνότητα. Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης έκτακτων περιστατικών και εκτός κέντρου, κάτι που συνεχίζεται και με το πέρας της θεραπείας. Έτσι, μπορούν να αντιμετωπιστούν τυχόν στιγμές αδυναμίας ή πισωγυρίσματος του θεραπευμένου.

Πίσω από όλες τις παραπάνω υπηρεσίες κρύβεται μία ομάδα έμπειρων, πτυχιούχων θεραπευτών και συμβούλων ψυχικής υγείας. Αρκετοί από τους εργαζομένους μας βίωσαν αυτοπροσώπως τον εθισμό και μετρούν πάνω από δύο δεκαετίες νίκης εναντίον του. Η εμπειρία αυτή τούς ώθησε σε σπουδές όπως η ψυχολογία, με απώτερο στόχο την παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους με παρόμοια προβλήματα.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι στο κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης Αυτογνωσία όλοι οι εξαρτημένοι αντιμετωπίζονται ατομικά. Για εμάς κάθε άτομο είναι μία διαφορετική περίπτωση, με πολύ συγκεκριμένες ανάγκες, ψυχοσύνθεση και ιστορικό. Το μόνο πράγμα που παραμένει σταθερό είναι η επιθυμία μας να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, τιμώντας την εμπιστοσύνη του θεραπευόμενου και των οικείων του.

Οι εγκαταστάσεις μας αντανακλούν την παραπάνω φιλοσοφία. Το συμβουλευτικό κέντρο Αυτογνωσία στεγάζεται σε μία σύγχρονη εγκατάσταση 10 στρεμμάτων στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης. Διαθέτει άνετους και ήσυχους ξενώνες έκτασης 650 τ.μ. Επιπλέον, στη διάθεση των φιλοξενούμενων είναι πληθώρα εγκαταστάσεων όπως πισίνα, γυμναστήριο, καλωδιακή τηλεόραση κ.α.

Tell us your story
Aπόκτησε τώρα και εσύ το T shirt TELL US YOUR STORY!

Aς βοηθήσουμε όλοι μαζί!

Κάνε ένα δώρο ζωής!

Στείλε το μήνυμα σου και εσύ με τον δικό σου τρόπο… η βοήθεια σου είναι πολύτιμη.

Με αυτή τη μικρή βοήθεια μπορεί να σωθεί μια ζωή.

aytognosia.com

Τελευταία Επεξεργασία: