Χαλκίδα:Η Β εβδομάδα των Νηστειών και χειροτονία νέου ιερέως

Ι.Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ: Την δεύτερη Εβδομάδα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την ευκαιρία της κατανυκτικής περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής πραγματοποίησε τις παρακάτω ποιμαντικές και λειτουργικές δράσεις.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ενορία Εισοδίων της Θεοτόκου Φύλλων Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στη ι. ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών, έψαλλε τη δεύτερη στάση τους προς την Υπεραγία Θεοτόκο, πλαισιούμενος από τον Γραμματέα της Ι. Μητροπόλεως και Εφημέριο του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Χαλκίδος, Αρχιμ. Χρυσόστομο Καλύβα, τον Εφημέριο της Ενορίας π. Αναστάσιο Αναστασίου, τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη και δεκάδες εκκλησιασθέντων πιστών, οι οποίοι, κάθε Παρασκευή της Μ. Τεσσαρακοστής τιμούν την Υπεραγία Θεοτόκο και προσφεύγουν στις πρεσβείες Της με τη συμμετοχή τους στην ι. Ακολουθία των Χαιρετισμών Της.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, ερμήνευσε τον υμνολογικό έπαινο προς την Θεοτόκο, που την παρομοιάζει ως μανναδόχο στάμνα και με παραδείγματα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε ότι όπως ο Ισραηλιτικός λαός,

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr