Χαλκιδική: Εβδομος νεκρός από τη θεομηνία

: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών στη .

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ανάμεσα στη Σωζόπολη και στη Νέα Καλλικράτεια βρέθηκε η σορός ενός άνδρα. Ετσι οι νεκροί αυξάνονται στους επτά.

Να σημειωθεί ότι από τη νύχτα, όταν η φονική κακοκαιρία χτύπησε τη Χαλκιδική, αγνοείται ένας ψαράς. Η σορός που βρέθηκε στα ανοιχτά της Νέας Καλλικράτειας δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη.

Στ. Πέτσας: «Εκτακτη χρηματοδότηση στους δήμους»

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης για την αποτίμηση της κατάστασης μετά τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αρχικά τόνισε ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει, από το απόγευμα της Τετάρτης (10/07) σε τέσσερις γλώσσες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ενώ συμπλήρωσε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αμέσως για τη θεομηνία στη και έδωσε οδηγίες για την αποστολή κλιμακίου από τους αρμόδιους υπουργούς. Ενημερώθηκε, επίσης, άμεσα από τον υπουργό Υγείας για τους νεκρούς.

Εν συνεχεία όπως είπε στις δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας οι ξένες πρεσβείες έχουν ενημερωθεί για τους νεκρούς υπηκόους τους από την καταιγίδα που σάρωσε την Χαλκιδική. Σχετικά με την ηλεκτροδότηση που άφησε αρκετές περιοχές δίχως ρεύμα υποστήριξε ότι το πρόβλημα με τη ΔΕΗ έχει να κάνει με την υψηλή τάση. Το αργότερο μέχρι το Σάββατο (13/07) θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, τόνισε ο κ. Πέτσας.

«Δεν λειτουργεί ο αριθμός 112»

Επισήμανε ότι δεν λειτουργεί ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, για να προσθέσει ότι αύριο, Παρασκευή (12/07) θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και πιλοτική δοκιμή.

Εκτακτη επιχορήγηση σε δήμους

Παράλληλα ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την έκτακτη και άμεση επιχορήγηση για τις υποδομές στους τρεις δήμους της Χαλκιδικής από πλευράς της κυβέρνησης. Ενημέρωσε ότι στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο και του ΕΛΓΑ, ενώ πρόσθεσε ότι για τους ιδιώτες και επαγγελματίες θα υπάρξει πρώτα οριοθέτηση, ώστε να προχωρήσουν διαδικασίες ενισχύσεων.