ΔΕΗ: Μειώνεται από σήμερα η έκπτωση στους συνεπείς πελάτες

: Σε μείωση των εκπτώσεων, που χορηγούσε στους λογαριασμούς ρεύματος των συνεπών πελατών, προχωρά από σήμερα, 1η Απριλίου, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (dei.gr).

Όπως είχε αποφασιστεί σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, η έκπτωση για όσους πληρώνουν έγκαιρα τον λογαριασμό, μειώνεται στο 10%, από 15% που είναι σήμερα.

Η υπολογίζεται επί των χρεώσεων προμήθειας του εκκαθαριστικού λογαριασμού (δηλαδή, κάθε τετράμηνο) και αφορά τους πελάτες που είναι συνεπείς στην εξόφληση του έναντι και του εκκαθαριστικού λογαριασμού. Η έκπτωση εμφανίζεται στον αμέσως επόμενο λογαριασμό.

«Ηλεκτροπληξία» από τη ΔΕΗ: Μείωση 5% στην έκπτωση συνέπειας

Παράλληλα, από σήμερα μειώνεται και η έκπτωση της ΔΕΗ σε όσους προπλήρωναν την ετήσια κατανάλωση του ρεύματος. Πλέον, όσοι το κάνουν, θα κερδίζουν το 4% της αξίας του ρεύματος και όχι το 6%, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Την ίδια ώρα, η ΔΕΗ ετοιμάζεται για αυξήσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια, έχοντας ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αυξήσεις ενδέχεται να φτάσουν και το 10%.

«Είμαστε συνεπείς και δε μας δίνει καμία έκπτωση η ΔΕΗ»

Δεν είναι λίγοι, πάντως, οι πολίτες που καταγγέλλουν ότι, αν και είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των λογαριασμών τους, η ΔΕΗ δεν τους χορηγεί την , που ξεκίνησε να εφαρμόζει από τον Ιούλιο του 2016.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κυρίας Γ.Κ., η οποία διαπίστωσε ότι επί έναν χρόνον η δε τη χορηγούσε την έκπτωση συνέπειας, αν και πλήρωνε στην ώρα τους όλους τους λογαριασμούς του ρεύματος, έναντι και εκκαθαριστικούς.

Όπως τονίζει στο star.gr, «επικοινώνησα μαζί τους και, αφού έλεγξαν το προφίλ μου, παραδέχθηκαν ότι δεν έπαιρνα την έκπτωση λόγω τεχνικού προβλήματος, αν τη δικαιούμουν».

Η ΔΕΗ της υποσχέθηκε πως θα προχωρήσουν στην καταβολή των χρημάτων, που της αναλογούσαν βάσει της έκπτωσης στον επόμενο λογαριασμό που θα λάβει. Ωστόσο, η ίδια, οργισμένη λέει πως εάν δεν επικοινωνούσε με τη ΔΕΗ, «ουδέποτε θα γινόταν αυτή η διόρθωση», σημειώνοντας πως πολύ πιθανόν κάτι ανάλογο να έχει συμβεί και σε πολλούς ακόμη.

Υπενθυμίζεται πως βάσει των όσων έχει ανακοινώσει η , η διαδικασία για τη χορήγηση της έκπτωσης συνέπειας είναι αυτοματοποιημένη και «εφόσον διαπιστωθεί ότι ένας πελάτης είναι συνεπής, τότε αυτόματα πιστώνεται το ποσό της έκπτωσης».

Τελευταία Επεξεργασία: