Η δίαιτα για μετά το Πάσχα

 

 
Το ελληνικό πασχαλινό τραπέζι οδηγεί σε υπερβολές και αυτές με τη σειρά του σε αύξηση του βάρους. Ο ανορθόδοξος τρόπος διατροφής, τα λιπαρά τρόφιμα και οι μεγάλες ποσότητες φαγητού και ποτού είναι σαφέστατα μεταξύ των σημαντικότερων παραγόντων για αυτή την δραματική αύξηση βάρους σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Κατά τη διάρκεια των γιορτών συνήθως δεν δουλεύεις και αλλάζεις τελείως το πρόγραμμά σου. Ο οργανισμός έχει το δικό του εσωτερικό ρολόι, που στην περίπτωση της διατροφής ίσως αποδειχτεί μοιραίο για το βάρος. Δεν τρως πολλά γεύματα, αλλά ένα και ιδιαίτερα θερμιδογόνο, πολλές φορές αποφεύγεις ακόμη και το πρωινό, ιδίως όταν ξυπνάς πιο αργά από το συνηθισμένο, ενώ ένα γιορτινό γεύμα συνοδεύεται σχεδόν πάντα από αλκοόλ, το οποίο μεταφράζεται σε κενές θερμίδες και κατ’ επέκταση σε κιλά.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως μέρες μετά την Κυριακή του Πάσχα πολλοί αισθάνονται δυσφορία και δυσπεψία, η οποία μπορεί και να είναι πιο έντονη στα άτομα που μέχρι το βράδυ της Ανάστασης ακολουθούσαν πρόγραμμα νηστείας.  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: