Διάστημα και Οικονομία: Δημιουργήθηκε ο πρώτος ευρωπαϊκός διαστημικός χρηματιστηριακός δείκτης

Διάστημα: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ανακοίνωσε ότι δημιουργήθηκε ένας ευρωπαϊκός διαστημικός χρηματιστηριακός δείκτης, ο οποίος θα περιλαμβάνει τις εισηγμένες σε χρηματιστήρια ευρωπαϊκές εταιρείες, που έχουν δραστηριότητες σχετικές με το διάστημα.

Ο νέος δείκτης, ο πρώτος του είδους του, θα επιτρέψει στους επενδυτές και στους ειδικούς περί τα χρηματιστηριακά να παρακολουθούν καλύτερα τις οικονομικές και μετοχικές επιδόσεις των διαστημικών εταιρειών της Ευρώπης. Πρόκειται για εταιρείες που είτε παράγουν οι ίδιες διαστημικά συστήματα και εξαρτήματα, είτε σχετικό λογισμικό, είτε προσφέρουν ανάλογες υπηρεσίες και εφαρμογές.

Ο δείκτης δημιουργήθηκε μετά από συνεργασία της ESA, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του πανευρωπαϊκού χρηματιστηρίου Euronext. Ο δείκτης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, από γνωστά ονόματα όπως Thales, Airbus, BAe Systems, Rolls Royce, Dassault Systemes, Eutelsat Communications, Saab, STMicroelectronics και Infineon Technologies, μέχρι νεοφυείς εταιρείες όπως Arqit Quantum, Kleos Space και Nordic Semiconductor.

Η ανακοίνωση του δείκτη, μεταξύ άλλων, έγινε στη διάρκεια της 15ης ευρωπαϊκής διαστημικής συνδιάσκεψης στις Βρυξέλλες (24 και 25 Ιανουαρίου).  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: