Δημητριάδος Ιγνάτιος: Η Ορθοδοξία είναι βαθιά πληγωμένη από τις εθνικές διαιρέσεις

Ι.Μ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ: Ξεκίνησε την Τετάρτη 11/1, το 2ο Συνέδριο που διοργανώνει η Διεθνής Ορθόδοξη Θεολογική Ένωση I.O.T.A. (International Orthodox Theological Association) και φιλοξενεί στον Βόλο η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών.

Το τετραήμερο Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο με θέμα: Ιεραποστολή και Ορθόδοξη Εκκλησία, θα διαρκέσει έως τις 15 Ιανουαρίου 2023, με γλώσσα εργασίας τα αγγλικά.

Το επίσημο καλωσόρισμα των 450 συνέδρων απ’ όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν στην πόλη μας, επιφανών Ορθοδόξων Θεολόγων, εγκρίτων μελετητών της Ορθοδοξίας, Επισκόπων, Κληρικών, Μοναχών και λαϊκών, γυναικών και ανδρών, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, όπου τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Κορέας κ. Αμβρόσιος, Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης κ. Εφραίμ, Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Ιεράρχες σύνεδροι από το εξωτερικό.

Τους συνέδρους καλωσόρισε θερμά ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος, επισημαίνοντας ότι η διοργάνωση του συνεδρίου συνιστά προέκταση της χαράς των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου και τους υποδέχθηκε στον φιλόξενο τόπο μας,

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr