Δημητριάδος Ιγνάτιος: Η εποχή μας έχει ανάγκη την ενότητα Αυτό το εγγυάται η ενοποιός μας δύναμη η Ορθόδοξη Εκκλησία μας

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ: Μία καινούρια χρονιά. Ο χρόνος, δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Κι εμείς οι άνθρωποι μάθαμε να τον μετράμε. Και έτσι έχουμε κάθε φορά τούτη την εμπειρία. Να γιορτάζουμε Πρωτοχρονιά. Να ξεκινάμε έναν καινούριο χρόνο με τις πιο μεγάλες ελπίδες για κάτι καλύτερο, ουσιαστικότερο, αυθεντικό κι αληθινό. Έτσι είναι τα πράγματα.

Και φέτος καλούμαστε να γιορτάσουμε αυτή την ημέρα για την είσοδο μας στο καινούριο χρόνο. Αυτός που έφυγε, έμεινε πίσω. Με εμπειρίες όχι πάντοτε καλές. Είχε δυσκολίες. Ο πόλεμος υφίσταται. Η πανδημία υποχωρεί μέρα με τη μέρα, αλλά έχει ακόμα θύματα. Και εμείς οι άνθρωποι, σταθήκαμε ικανοί να ανταπεξέλθουμε από όλες αυτές τις δυσκολίες γιατί πιστέψαμε στη χάρη του Θεού. Κρατήσαμε την ενότητα μας και εργαστήκαμε μεθοδικά, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Σήμερα λοιπόν μπορούμε να ξεκινήσουμε αυτή τη χρονιά με την ελπίδα ότι και τούτη τη φορά θα σταθούμε άξιοι των περιστάσεων.

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr