Δημήτρης Λιγνάδης: Άρχισε η συνεδρίαση για αίτηση ακυρότητας

Δημήτρης Λιγνάδης: Άρχισε η συνεδρίαση για αίτηση ακυρότητας – Την Τετάρτη ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για άλλοθι

NEWS – Άρχισε η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου που θα αποφανθεί επί της αίτησης ακυρότητας της προδικασίας, αίτηση που κατέθεσε την Τετάρτη ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας. Αν το αίτημα γίνει δεκτό τότε η δικογραφία για την υπόθεση Λιγνάδη θα επιστραφεί στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα. Αν το αίτημα δεν γίνει δεκτό τότε ανοίγει ο δρόμος για την απολογία του κατηγορουμένου, ο οποίος έχει κληθεί από την ανακρίτρια στις 14:30 το μεσημέρι.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για άλλοθι, την περίοδο μάλιστα που φέρεται ότι βίασε έναν νεαρό άνδρα στην περιοχή της Επιδαύρου, και υποστήριξε ότι την ίδια περίοδο ο κατηγορούμενος βρισκόταν στην Ιθάκη για διακοπές. Έτσι δεν αποκλείεται να κληθούν μάρτυρες προκειμένου να προσκομίσουν και αποδεικτικά στοιχεία των ισχυρισμών τους.

Αναλυτικά η αίτηση ακυρότητας

Σύμφωνα με την αίτηση ακυρότητας που κατέθεσε ο συνήγορος του, Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, «την 5/2/2021 υπεβλήθη από τον Βασίλειο Κ. μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία ουσιαστικά δεν περιέγραψε κάποια αξιόποινη συμπεριφορά, αφού κατά τους ισχυρισμούς του, και αληθείς υποτιθέμενους, οι δήθεν σεξουαλικές επαφές μαζί του έγιναν με τη συναίνεσή του ενώ ήταν ήδη 15 ετών και χωρίς να έχω την ιδιότητα του παιδαγωγού του. Σε κάθε δε περίπτωση το χρονικό διάστημα, στο οποίο αναφέρεται είναι μεγαλύτερο της 20ετίας από την ενηλικίωσή του και ενόψει των περί παραγραφής διατάξεων το περιεχόμενο της αναφοράς του ήταν ποινικά αδιάφορο».

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Λιγνάδης, αμέσως μετά τη μήνυση του Βασίλη Κ. εμφανίστηκε ένας ακόμη μάρτυρας, ο οποίος κατέθεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής και υποστήριξε ότι «κατά το χρονικό διάστημα 2014 έως 2016, δηλαδή σε ηλικία 16 προς 17 ετών, δήθεν είχε σεξουαλική σχέση μαζί μου με τη θέλησή του και ότι μια φορά εντός αυτού του χρονικού διαστήματος ανάμεσα σε πολλές άλλες σεξουαλικές επαφές μας υπήρξε και μια που κατά τους ισχυρισμούς του «δεν ήθελε». Την ίδια ημέρα, αναφέρει στο αίτημα ακυρότητας ο κ. Κούγιας κατέθεσαν και δυο ακόμη μάρτυρες, ένας άνδρας και μια γυναίκα. Από τους μάρτυρες αυτούς ο ένας «δεν κατέθεσε τίποτα απολύτως σε βάρος μου, αφού δεν υπέπεσε στην αντίληψή του οποιαδήποτε μεμπτή συμπεριφορά μου προς οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο». Όσο για τη 40χρονη γυναίκα, ο Δημήτρης Λιγνάδης μέσω του συνηγόρου του, δηλώνει ότι πρόκειται για μία γυναίκα εμμονική με το πρόσωπό του, από το 2000.

Δημήτρης Λιγνάδης: Στην ανακρίτρια παρουσία Κούγια – Ανοίγουν τα στόματα για την υπόθεση βιασμού

Δημήτρης Λιγνάδης: «Αγκαλιά» με τη δικογραφία – Μόνος του στο κελί με φρουρό στην πόρτα, καταθέτει ο Μπιμπίλας

Τελευταία Επεξεργασία: