Δημήτρης Ρίζος: Η απόπειρα δολοφονίας και η σωτήρια παρέμβαση

: Στα 83 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο εκδότης και δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος μετά από μακροχρόνια προβλήματα υγείας.

Το 1988, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος, είχε σωθεί από τρομοκρατική επίθεση. Σε συνέντευξή του πριν έξι χρόνια δήλωνε πως στη ζωή του είχε δεχθεί ανά διαστήματα απειλές, ωστόσο το ’88 όταν ήταν στον Ελεύθερο Τύπο είχε λάβει φάκελο με εκρηκτική ύλη.

«Με έχουν απειλήσει πάρα πολλές φορές! Όμως το’88 στον «» δεν θα ξεχάσω αυτό που έγινε… Εγώ πάντα άνοιγα μόνος μου την αλληλογραφία μου, είναι μπροστά μου η Ρούλα η γραμματέας μου και κρατάω έναν τεράστιο φάκελο με το όνομά μου. Μίλαγα στο τηλέφωνο και με το που τον σκίζω έναν πόντο, φωνάζει η Ρούλα «βόμβα κ. Ρίζο» και μου τον αρπάζει από τα χέρια. Είχε βγει η οσμή της εκρηκτικής ύλης, τον πήρε και πήγε και τον άφησε στην άλλη άκρη του οικοπέδου. Όταν έγινε η έκρηξη, έσπασαν οι τζαμαρίες σε απόσταση 100 μέτρων, ήταν τρομακτικής ισχύος. Από τότε μου έδωσαν ασφάλειες, εγώ όμως πήγα στον Ρωμαίο και του είπα ότι δεν μπορούσα να κυκλοφορώ έτσι» δήλωνε ο Δημήτρης Ρίζος.

Συγκεκριμένα, την ίδια χρονιά, φάκελοι με απενεργοποιημένους εκρηκτικούς μηχανισμούς είχαν αποσταλεί στους δημοσιογράφους Δημήτρη Ρίζο στον Ελεύθερο Τύπο και Κυριάκο Διακογιάννη στην Αυριανή σε ένδειξη «προειδοποίησης» με τον ΕΛΑ να αναλαμβάνει τότε την ευθύνη για την τρομοκρατική ενέργεια, αναφέρει το news247.gr.