Δώρο Χριστουγέννων 2020, Εκκρεμείς συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Εκκρεμείς συντάξεις ΙΚΑ (ika.gr), ΟΑΕΕ (oaee.gr), Δημοσίου – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

NEWS: Σήμερα, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, πρέπει να καταβληθεί σε όλους τους του ιδιωτικού τομέα το . Αν ο δεν καταβάλλει το Δώρο έως τα μεσάνυχτα, προβλέπεται από το νόμο η διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψης και η επιβολή προστίμου. Ειδικά φέτος, λόγω των μέτρων της πανδημίας, οι εργοδότες καταβάλλουν το που αναλογεί στις ημέρες πραγματικής απασχόλησης των μισθωτών τους, κατά το 8μηνο Μάιος – Δεκέμβριος.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Σήμερα, καταβάλλει και το απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1.060.434 εργαζομένων, το τμήμα του που αναλογεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής σύμβασης εργασίας για την περίοδο 1η Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου. Σε δεύτερη πληρωμή, μετά την Πρωτοχρονιά, αρχές Ιανουαρίου και σε κάθε περίπτωση έως 31/1, το κράτος θα καταβάλλει το τελευταίο τμήμα του , δηλαδή την αναλογία για το χρονικό διάστημα αναστολής του Δεκεμβρίου (1/12 – 31/12).

«Η καταβολή του πραγματοποιείται την 21η Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση μη καταβολής του, η κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας προϋποθέτει την πάροδο του 24ώρου της 21ης Δεκεμβρίου. Δηλαδή στις 22 Δεκεμβρίου μπορεί ο να υποβάλλει καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας ή στο οικείο αστυνομικό τμήμα», εξηγεί ο δικηγόρος – εργατολόγος, Γιάννης Καρούζος. «Δεν δύνεται να ρυθμιστεί με δόσεις η καταβολή του , παρά μόνο αν υπάρχει θέληση του εργαζόμενου να αποδεχθεί τον διακανονισμό. Εξαιρετικά, το τμήμα του που αντιστοιχεί στην περίοδο από 21 έως 31 Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθεί το αργότερο έως 31 Δεκεμβρίου. Δηλαδή η υποχρέωση δεν μεταφέρεται στο επόμενο έτος. Τέλος, η δικαστική διεκδίκηση του Δώρου υπάγεται σε 5ετη παραγραφή», προσθέτει ο κ. Καρούζος.

Ποιοι πρέπει να πάρουν σήμερα ολόκληρο

Ολόκληρο τον πρέπει να λάβουν σήμερα από τον τους, οι που δεν τέθηκαν καθόλου φέτος σε αναστολή από τον Μάιο έως και τον Δεκέμβριο. Για τον υπολογισμό του 13ου μισθού, παγίως μετράει το 8μηνο Μάιος – Δεκέμβριος. Συνεπώς όσοι εργαζόμενοι ήταν σε αναστολή τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, αλλά εργάζονται κανονικά από τον Μάιο έως και 31/12 δικαιούνται ολόκληρο τον στις 21 Δεκεμβρίου από τον τους.

Δώρο Χριστουγέννων 2020, Εκκρεμείς συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Τι γίνεται με τις εκκρεμείς συντάξεις

«Ομάδα κρούσης» για την έκδοση περίπου εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021, με μπόνους ως 7.200 ευρώ σε όσους πετύχουν το στόχο που θα τους ανατεθεί, συγκροτείται στον (efka.gov.gr/el) και στο με ειδική νομοθετική διάταξη σε πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από το υπουργείο Υγείας.

Η ομάδα για την έκδοση των θα αποτελείται από εν ενεργεία υπαλλήλους του , από στελέχη άλλων υπηρεσιών και υπουργείων που θα αποσπώνται στην ακόμη και με άσκηση παράλληλων καθηκόντων (σ.σ.: και διπλό μισθό), από υπαλλήλους επιμελητηρίων για τις , γιατρών και δικηγόρων, και τέλος από πρώην υπαλλήλους ασφαλιστικών ταμείων που τώρα είναι συνταξιούχοι και θα τους ανατεθεί, έναντι αμοιβής, ένα μέρος από τον όγκο των εκκρεμοτήτων.

Για την επίτευξη του στόχου καθώς και για το έργο που έχει το στα μέτρα στήριξης εργαζομένων λόγω εισάγεται κατ’ εξαίρεση η παραμονή στην υπηρεσία και πέραν του 67ου έτους των διευθυντών και γενικών διευθυντών του υπουργείου Εργασίας που θα αποχωρούσαν λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας στις 31/12/2020. Η παραμονή τους δεν θα επεκταθεί πέραν του Ιουνίου του 2020.

Στις που κατ’ εκτίμηση θα πλησιάζουν στο τέλος της χρονιάς, υπάρχει η… ουρά με άλλες (που βγαίνουν μετά την έκδοση των ) και περίπου 50.000 εφάπαξ από Δημόσιο και άλλα Ταμεία, τα οποία εκδίδονται και αυτά μετά την έκδοση των αποφάσεων κύριας σύνταξης. Ο αριθμός των εκκρεμοτήτων δηλαδή αφορά συνολικά σε περίπου Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν και καθώς ένας για παράδειγμα, έχει τρεις παροχές που περιμένει, από από επικουρική και από εφάπαξ, ενώ η πλειονότητα έχει δύο παροχές, από κύρια και

Με διάταξη του δίνεται νέα παράταση ως τον Ιούλιο του 2021 για τον καθορισμό του νέου κατώτατου μισθού, που θα έπρεπε να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου του 2021.

Επίσης, με άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις προβλέπονται:

-Η καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού 536 ευρώ σε καλλιτέχνες και εργαζομένους στον πολιτισμό για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, με μόνη προϋπόθεση να είναι εγγεγραμμένοι από 13.5.2020 έως και την 10.01.2021 στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.)

-Η παράταση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» έως 28.2.2021 με σκοπό τη διατήρηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Στους εργαζομένους των επιχειρήσεων-εργοδοτών που εντάσσονται στο μηχανισμό καταβάλλεται οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας, που ανέρχεται σε ποσοστό 60% επί των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων, που αντιστοιχούν στο χρόνο κατά τον οποίο δεν εργάζονται.

επανένταξη πληγέντων από την πανδημία του κορονοϊού οφειλετών σε καθεστώς ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών, εφόσον απώλεσαν τη ρύθμιση κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου έως και Οκτωβρίου 2020 και με την προϋπόθεση να καταβάλουν μέχρι τις 31.12.2020 τη δόση του μηνός Νοεμβρίου 2020.

Δώρο Χριστουγέννων 2020, Εκκρεμείς συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Πληρωμή στους αγρότες

Ο (opekepe.gr) έκανε πληρωμές 6,6 εκατ. ευρώ προς τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, στις 03/12 – 09/12 πληρώθηκαν 264 αγρότες για διάφορα προγράμματα.

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του  ΕΔΩ

Έρχεται και η πληρωμή για τα υπόλοιπα της επιδότησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Σήμερα, Δευτέρα (21/12) θα πιστωθεί σύμφωνα με πληροφορίες, η δεύτερη δόση της εξόφλησης της βασικής ενίσχυσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών.

Στο μεγάλο ποσοστό των νεοεισελθόντων αγροτών αποδίδουν πηγές του ΟΠΕΚΕΠΕ το «σπάσιμο» της πληρωμής της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος σε δύο δόσεις.

Τις επόμενες μέρες, πιθανότατα την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, θα πληρωθεί και η εξισωτική αποζημίωση ύψους 256,9 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, καταβάλλονται προσπάθειες να πιστωθεί την Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου η έκτακτη ενίσχυση ύψους 126 εκατ. ευρώ στους επαγγελματίες ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Οργανισμός ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος ορθότητας του υπολογισμού πληρωμής της εκκαθάρισης καθεστώτος Βασικής Ενίσχυσης, Ενίσχυσης για Γεωργικές Πρακτικές επωφελείς για το κλίμα και το περιβάλλον (πρασίνισμα) και καθεστώτος Νέων Γεωργών έτους 2020.

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι 2020: Γέμισμα Γαλοπούλας, έθιμα και χριστόψωμο

Τελευταία Επεξεργασία: