Δράμα: Μαθητές κάνουν πετάλι και φορτίζουν ηλεκτρικές συσκευές

Δράμα: Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας συνεργάστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος – διαγωνισμού «Εικονικής Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece και μετέτρεψαν ένα παλιό ποδήλατο σε στατικό…
στο οποίο κάνοντας πετάλι, παράγεται αρκετή ενέργεια ώστε να φορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο- ακόμα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η λογική του προϊόντος, όπως εξήγησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του σχολείου Αναστάσιος Σαλής, είναι πως «βρίσκουμε παλιά ποδήλατα που, είτε τα αγοράζουμε, είτε κάποιος που ενδιαφέρεται μπορεί να μας φέρει το δικό του κι εμείς εφαρμόζουμε ένα kit και κάνουμε τις απαραίτητες μετατροπές ώστε να παράγουμε όση ενέργεια χρειάζεται για να φορτίσει μια συσκευή».

Το «Bikecology» του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας είναι ένα προϊόν που εκτός από την τροφοδότηση ηλεκτρικών συσκευών βάζει τους καταναλωτές στο πνεύμα της αθλητικής άσκησης αλλά και της ανακύκλωσης παλιών ποδηλάτων και λοιπών υλικών και κατά συνέπεια στην αποφυγή ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Ο κ. Σαλής, ο οποίος ήταν από κοινού υπεύθυνος για την ομάδα μαζί με την υποδιευθύντρια Κυριακή Φωτιάδου, » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr