ΔΥΠΑ: Στήριξη της απασχόλησης στις λιγνιτικές περιοχές  Τα προγράμματα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

ΔΥΠΑ: Τον τελευταίο 1,5 χρόνο, βρίσκεται πλέον σε τροχιά υλοποίησης το «κοινωνικό πακέτο» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), συνολικού ύψους 115 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη της απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, με στόχο τη δίκαιη και ομαλή μετάβασή τους στη μεταλιγνιτική εποχή.

Ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ), η ΔΥΠΑ συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, στο πλαίσιο της απεξάρτησης της χώρας μας από τον λιγνίτη έως το 2028.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δηλώνει: «Η μετάβαση προς μία σύγχρονη και «πράσινη οικονομία» αποτελεί προτεραιότητα και πρόκληση για τη ΔΥΠΑ, ειδικά όσον αφορά τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο εργασιακό τοπίο των λιγνιτικών περιοχών της χώρας. Με εξειδικευμένα και στοχευμένα προγράμματα, η ΔΥΠΑ στηρίζει στην πράξη την απασχόληση και ενισχύει την κοινωνική συνοχή των περιοχών δίκαιης μετάβασης,  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: