Ε ..ευτά τώρα μας τα λένε! Διαγραφή ΕΦΚΑ και ΣΥΝΤΑΞΗ ! Ποιοι μπορούν να βγουν άμεσα ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ- ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 202

Ε ..ευτά τώρα μας τα λένε! Διαγραφή ;!  και  ! Ποιοι μπορούν να βγουν άμεσα !  ΙΚΑ (www.ika.gr), ΝΑΤ, ΟΑΕΕ- ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 2022 -Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

  • Οσοι εξ αυτών μείνουν μετά την παραγραφή με χρέος κάτω από 20.000 ευρώ θα μπορούν να το εξοφλήσουν με παρακράτηση του 25% της σύνταξής τους. Αν είναι πάνω από 20.000 ευρώ, θα πρέπει να καταβάλουν το υπερβάλλον ποσό εντός διμήνου για να συμψηφίσουν το υπόλοιπο με τη σύνταξη.
  • Οσοι όμως χρειάζονται μέρος από το χρέος που παραγράφεται για να πάρουν σύνταξη θα μπορούν να το αξιοποιήσουν για να μη χάσουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης.
  • Οσοι έχουν κάνει ρύθμιση για χρέος πέραν της 10ετίας θα έχουν απαλλαγή για το τμήμα οφειλής που υπερβαίνει τη 10ετία και οι δόσεις είτε θα χαμηλώσουν είτε θα μηδενιστούν αν το χρέος που θα παραγραφεί ισοφαρίσει τις δόσεις που απομένουν.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΝΕΑ για την 13η ΣΥΝΤΑΞΗ και τις αυξήσεις στις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΝΑΤ- Τι ανακοινώθηκε πριν λίγο !!!

Το υπουργείο Εργασίας έδωσε χθες διευκρινίσεις και παραδείγματα για την παραγραφή χρεών για να διευκολύνει τους ασφαλισμένους, και κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Αυτοαπασχολούμενος που υποβάλλει α οφείλει εισφορές για τα έτη 2002-2011 τις οποίες ο  δεν του έχει καταλογίσει μέχρι τη στιγμή της αίτησης. Οι εισφορές αυτές αφορούν διάστημα πέραν της δεκαετίας και άρα είναι παραγεγραμμένες. Εστω ότι, για να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ο αυτοαπασχολούμενος χρειάζεται ακόμη 5 χρόνια ενσήμων. Τότε έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα 5 από τα 10 παραγεγραμμένα χρόνια, ώστε να τα αναγνωρίσει ως ασφαλιστικό χρόνο.

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

 

Τελευταία Επεξεργασία: