ΕΕ: Η μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου είναι άραγε μια ανέφικτη αποστολή;

ΕΕ: Οκτώ χρόνια μετά την προσφυγική κρίση του 2015, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να σκοντάφτει στο ζήτημα της μεταρρύθμισης του συστήματος ασύλου της, σε μια περίοδο που οι αφίξεις μεταναστών αυξάνονται και πάλι στην ήπειρο.

Επίσης η ισχύς της άκρας δεξιάς σε ευρωπαϊκές χώρες περιπλέκει ακόμη περισσότερο τις προοπτικές να υπάρξει συναίνεση πάνω στο ζήτημα ενός καλύτερου καταμερισμού των ευθυνών στους κόλπους της Ένωσης όσον αφορά την υποδοχή των αιτούντων άσυλο.

Το μεταναστευτικό ζήτημα, πιο συγκεκριμένα αυτό των επιστροφών παράτυπων μεταναστών στη χώρα προέλευσής τους, θα βρεθεί αύριο, Πέμπτη, στο μενού μιας συνεδρίασης των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών στη Σουηδία, η οποία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο και διεξάγει συνεπώς τις διαπραγματεύσεις για τα ευρωπαϊκά ζητήματα μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Σ’ αυτή τη σκανδιναβική χώρα, η οποία είχε μέχρι το 2015-2016 μια από τις πιο γενναιόδωρες πολιτικές ασύλου στην ευρωπαϊκή ήπειρο, η κυβέρνηση βασίζεται από τον Οκτώβριο σε μια άνευ προηγουμένου συμμαχία με το ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών (SD).  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: